• Biserica Marcuta

Seară duhovnicească la Parohia Mărcuța din Capitală

Seară duhovnicească la Parohia Mărcuța din Capitală

30 Mai 2019 Publicat in: Noutati

„Luptă, rabdă și vei trăi!” este titlul volumului prezentat marți, 28 mai 2019, credincioșilor din Parohia Mărcuța, Sectorul 2, Bucu­rești.

Autorul lucrării, prezent la eveniment, este părintele capelan Ionuț Butoiu, de la Spitalul Municipal Câmpina. Cartea este o cutremurătoare mărturisire de credință, o lecție exemplară de luptă, răbdare și voință pentru toți cei care trec printr-o cumpănă majoră în viață. În anul 2007, în timp ce se afla cu familia la Cos­tinești, preotul Butoiu a alunecat de pe o piatră, fracturându-și coloana în zona cervicală, paralizând total de la gât în jos. Căzut în mare, a avut o revelație, intrând în dialog cu Maica Domnului, căreia i s-a rugat. Scos din apă și ajuns la spital, medicii nu i-au dat la început nici o șansă de a trăi, apoi l-au anunțat că va rămâne paralizat toată viața. După numeroase operații complicate, dar cu o infinită credinţă și dragoste în Dumnezeu, părintele şi-a revenit în mod miraculos. Despre această adevărată minune le-a vorbit sfinția sa credincioșilor bucureș­teni.

„A mărturisi este o datorie. Eu mi-am asumat toate riscurile, pentru că nu am făcut-o decât spre slava lui Dumnezeu, nu spre publicitatea mea. În acest sens, am primit și canon de la duhovnicul meu, și atunci a mărturisi devine datorie. Zece ani s-a plămădit cartea până să o public. Am gândit că, dacă nu voi mărturisi adevărul, mă va întreba Hristos la Judecată de ce nu am făcut lucrul acesta, de vreme ce scopul pentru care El m-a vindecat a fost tocmai acela de a mărturisi despre lucrarea Lui”, a spus acesta.

Drept mulțumire pentru marele dar pe care l-a primit de la Mântuitorul, părintele Ionuț Butoiu a ridicat o biserică în curtea spitalului unde slujește, iar în prezent urmează studii medicale, dorind să devină medic neurochirurg. Despre carte, au mai vorbit părintele Marian Ștefan, de la Parohia Telega, și preotul paroh Gheorghe Dan de la Mărcuța.

Dumitru Manolache
Sursa: ziarullumina.ro

Sus