• Biserica Marcuta

La 135 de ani de la moarte, Mihai Eminescu a fost comemorat la Parohia bucureșteană Mărcuța

La 135 de ani de la moarte, Mihai Eminescu a fost comemorat la Parohia bucureșteană Mărcuța

17 Iunie 2024 Publicat in: Noutati

Mihai Eminescu a fost comemorat sâmbătă la biserica Parohiei Mărcuța din Capitală, aflată pe locul unde a funcționat sanatoriul cu același nume în care a fost îngrijit poetul.

În cadrul evenimentului au fost pregătite momente artistice susținute de artiști ai Operei Naționale din București și ai Teatrului Românesc, anume: actorii Raluca Jugănaru și George Ioan Hodor.

„Mie mi se pare o mare binecuvântare să pot să-l mărturisesc, să fiu în fața oamenilor și să rostesc aceste gânduri pline de înțelepciune pe care le-a gândit pentru noi toți marele Eminescu”, a declarat Raluca Jugănaru pentru Trinitas Tv.

„Sunt încă de la început în proiectul acesta și nu doar că este o onoare pentru mine, e în egală măsură o binecuvântare și un mare noroc să fac parte dintr-o familie în care încercăm să-l omagiem, să-l comemorăm, să-l ducem mai departe pe poetul nepereche Mihai Eminescu”, a transmis la rândul său George Ioan Hodor.

Momente artistice au fost susținute de copiii grupului catehetic al Parohiei Mărcuța, iar elevele Seminarului teologic „Sfânta Filofteia” au organizat o expoziție de icoane și desene religioase.

„Dintre toți oamenii de cultură, nimeni nu a scris mai bine și mai frumos despre spiritualitatea poporului român. Marele poet și patriot român rămâne îngerul păzitor al limbii și al culturii române și al spiritualității poporului român”, a declarat pr. paroh Dan Gheorghe.

Manifestarea a ajuns astfel la cea de a cincea ediție și a fost organizată în colaborare cu Asociația SmartArt.

Sursa: basilica.ro

Sus